PL |  EN
.
Wielkość czcionki Drukuj
Sobota, 25 marca 2017, imieniny : Bolka, Cezaryny, Marioli
International Cooking Day w WSB-NLU
 

Społeczność akademicka Wyższej Szkoły Biznesu-National Louis University, Dziecięcy Uniwersytet Pierwszego Wieku WSB-NLU oraz Fundacjia Sursum Corda serdecznie zapraszają na coroczne wydarzenie pod nazwą „International Cooking Day”. Jak co roku studenci międzynarodowi WSB-NLU przygotują tradycyjne potrawy typowe dla regionu świata z którego pochodzą. W tym roku na stołach gościć będą potrawy min. z Kazachstanu, Maroko, Indonezji, Nigerii, Ukrainy…

Wydarzenie rozpocznie się w dniu 25 marca o godzinie 12.00 w Sali 126/C wykładem/prezentacją dla dzieci w wieku 6-12 lat na temat: „Różnorodność kultur”. Studenci międzynarodowi w przystępny sposób opowiedzą o życiu i zwyczajach panujących w Maroko, Nigerii, Ukrainie, Kazachstanie, Hiszpanii i Indonezji.

Pan Tomasz Strachanowski opowie o wyprawie do serca Azji-Kazachstanu oraz współpracy polsko-kazachskiej.

W czasie trwania wydarzenia odbędzie się zbiórka pieniędzy dla 7-letniego Kacperka Matusika, podopiecznego fundacji Sursum Corda. Kacper na wskutek przebytego we wczesnym dzieciństwie zatrzymania akcji serca oraz niedotlenienia cierpi na niedowład nóżek i rączek oraz epilepsję. Chłopczyk wymaga intensywnej rehabilitacji neurologicznej.

Wstecz